Blog

Wollen bodywarmer

Van wollen deken naar wollen bodywarmer! De herfst heeft zijn intrede gedaan. Al willen de temperaturen nog niet heel erg zakken. Toch kan het ‘s ochtends op de fiets al fris zijn. Je kent het wel van dat weer dat het nog niet koud genoeg is voor een dikke jas, maar je zomer jas net te fris is. Een oplossing kan zijn om jezelf te verwennen met een heerlijke wollen bodywarmer.

De wollen bodywarmer

Op dit moment is de wollen bodywarmer een veel geziene en gedragen item! Zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het zit ook heerlijk en zorgt er voor dat je het heerlijk warm hebt. Bij Suus zijn we dan ook vol enthousiasme opzoek gegaan naar een duurzaam alternatief voor de wollen bodywarmer. Al gauw kwamen we op het enorm leuke (vinden we zelf in elk geval) idee om wollen dekens te hergebruiken voor de bodywarmers. Zo heb je naast een warme bodywarmer ook nog een heel uniek en kleurrijk kledingstuk aan!

De wollen bodywarmer wordt van verschillende kleuren dekens gemaakt.

Wat maakt de wollen bodywarmer zo fijn om te dragen?

De eerste bodywarmer maakt ik voor mijn oudste dochter Eefje, één van mijn twee proefkonijnen;). Door haar wist ik ook meteen dat dit ik hier mee verder wilde gaan. Ze deed hem aan en hij ging niet meer uit! Het was een huisje voor haar. Ze droeg hem dag en bijna ook ‘s nachts. Op de warme herfstdagen dat een jas nog te warm was, was de bodywarmer perfect en straks in het voorjaar dat het nog net te fris is om zonder jas naar buiten te gaan komt hij ook weer goed van pas.

Wat maakt hem zo uniek?

Deze bodywarmer is niet alleen uniek, omdat hij gerecycled is van mooie wollen dekens. Hij wordt ook zo gemaakt dat hij aan twee kanten te dragen is. Dit omdat die mooie wollen dekens vaak aan twee kanten mooi zijn! Dit doen we door er een mooie bies op te naaien en de afwerking zo te doen dat hij aan twee kanten mooi is. Ook bestaan de dekens vaak uit meerdere kleuren, waardoor de bodywarmer ook weer te makkelijk te matchen is met verschillende outfits.

Van wollen deken naar bodywarmer, een daardoor super duurzaam!

Eigenlijk kun je dat hier boven ook al lezen. Doordat de bodywarmers gemaakt is van pre-loved dekens, mogen ze voor de tweede keer mensen warm houden. Nu in een nog leukere vorm dan voorheen, namelijk niet alleen ‘s avonds op de bank, wanneer toch niemand die leuke deken ziet. Maar nu als bodywarmer, dus kunnen we meer mensen van genieten, omdat jij straks misschien wel in zo’n mooie bodywarmer rond loopt! Maar de bodywarmer zorgt er natuurlijk ook voor dat jij het lekker warm hebt, waardoor je de verwarming een graadje lager kunt houden. En dit is, naast dat het hopelijk je gasrekening niet te hoog maakt, natuurlijk ook goed voor het milieu! Dubbel duurzaam;)

Hoe kan je wol het beste wassen?

Wol kan gewoon in de wasmachine, let wel op dat je hem op wol wasprogramma zet en met speciaal wolwasmiddel wast. En als je hem laat drogen, leg hem dan plat neer. zo droogt hij het mooist! Wil je meer weten over het wassen van wol? Hier staat ook uitgelegd hoe je hem het beste wast als je toch liever met de hand wast! Of waarom je wol niet zo vaak hoeft te wassen.

Enthousiast?!

Hopelijk zijn jullie inmiddels net zo enthousiast geworden over deze leuke bodywarmers!

Zo kunnen we met elkaar laten zien dat het verduurzamen van je kledingkast, dat van je kind of van jullie beide vooral heel erg leuk is en jij en/of je kind met een hele leuke unieke bodywarmer rondlopen. Wil je de kledingkast van je kind nog verder verduurzamen!? Kijk dan vooral verder in de webshop!

Sofie Kaptein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00