Blog

Zero waste naailes Dordrecht

Altijd al zelf achter de naaimachine willen kruipen om iets moois te maken? Maar vind je de rust niet, of weet je niet waar te beginnen? Én heb je duurzaamheid hoog in het vaandel staan! Dan bieden de Zero waste naailessen van Suus, in Dordrecht, uitkomst!

De Zero waste naailes in Dordrecht.

Tijdens de Zero waste naailessen gaan we jouw oude kledingstuk nieuw leven inblazen.

Zo kun je leren hoe je van die oude spijkerbroek weer een nieuwe maakt voor je kindje. Of van die ene jurk, die je nooit meer draagt, een rokje maakt voor je dochter. Wil je inspiratie? Kijk dan eens op onze Instagram.

Hoe zien de naailessen eruit?

We beginnen met het maken van een patroon. Hierin zijn we creatief en mag jij zelf bedenken wat je leuk vindt. Zo kan je een kledingstuk meenemen wat je na wilt maken. Of we halen een basispatroon uit een tijdschrift en veranderen deze totdat hij is zoals jij hem leuk vindt.

Daarna gaan we dit patroon puzzelen op het kledingstuk wat je gaat hergebruiken. Hierbij gaan we kijken hoe je bijvoorbeeld leuke details terug kan laten komen in het nieuwe kledingstuk. Denk bijvoorbeeld aan de broekzakken.

Wil je dit graag leren? Meld je dan nu aan!

Kruip zelf achter de naaimachine, tijdens de zero waste naailessen in Dordrecht.

Twijfel je nog of dit bij je past, kom dan eerst een proefles doen? Koop je na de proefles een strippenkaart van 10 lessen, dan is de proefles gratis.

Wat kan je nog meer leren tijdens de zero waste naailes in Dordrecht?

De knoop van je favoriet vestje is eraf gegaan, er zit een gat in die fijne trui, of die leuke broek van je zoontje heeft een gat op de knie. In veel huishoudens zwerft er wel zo’n stapeltje kleding door het huis. Je wilt ze wel repareren, maar weet niet zo goed hoe.

Ook dit kan tijdens de zero waste naailessen. Kom gezellig een lesje langs en dan gaan we samen kijken hoe we dit stapeltje kunnen repareren.

Data en prijzen:

De naailessen zijn op verschillende momenten, zodat er altijd wel een avondje is dat je kunt komen. De meeste workshops zijn van 19.30 tot 21.30. Je kan zelf kiezen welke data jou voorkeur heeft en deze tijdens het bestellen invoeren. Een ieder werkt aan haar eigen project, op haar eigen tempo en krijgt hier individuele begeleiding bij. Er zullen steeds nieuwe data toegevoegd worden. Dus wil jij graag een strippenkaart kopen, maar kan je niet alle avonden die nu gepland staan, er komt steeds weer nieuwe data bij!

 • Een naailes of proefles kost €32,50.
 • Een strippenkaart voor 5 lessen kost €150,- en je krijgt 50% van je proefles terug
 • Een strippenkaart voor 10 lessen kost €275,- en je krijgt 100% van je proefles terug

Locatie:

De Zero waste naailessen zijn in het atelier van Leijns Creative Greenhouse, in het centrum van Dordrecht.

Per avond is er plek voor 4 deelnemers. Vanaf 2 deelnemers gaat de naailes door.

Heb je nog vragen? Stuur gerust een berichtje!

Sofie Kaptein

2 thoughts on “Zero waste naailes Dordrecht

 1. Beste Sofie,
  Mijn dochter heeft over een maand examen voor mbo mode en kleding, maar loop vast in een aantal dingen, is er een mogelijkheid dat je haar hierbij kunt helpen?
  Vriendelijke groet Nancy Westerduin

  1. Hallo Nancy,

   Wat leuk dat je dat vraagt. Het is wel een hele brede vraag. Het hangt er vanaf op welke gebieden ze hulp nodig heeft. Kunt u dit iets specifieker aangeven?

   Met vriendelijke groet,
   Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00