Blog

Handgemaakte babykleding en kinderkleding

Op zoek naar originele baby- en kinderkleding!? Kijk dan eens naar handgemaakte babykleding en handgemaakte kinderkleding. In deze blog ga ik je alle leuke voordelen die handgemaakte kleding hebben vertellen. Zoals bij Suus! Bij Suus wordt alle kleding handgemaakt! Dit maakt dat elk kledingstuk met liefde, zorg en aandacht wordt gemaakt. Maar dat is niet het enige, bij ons wordt elk kleding stuk gemaakt van gerecyclede materialen. Dit zorgt ervoor dat elk kledingstuk uniek is en dat het mogelijk is om een uniek kleding stuk voor jouw kindje te laten maken van jouw oude trui of overhemd.

De kleding industrie:

We beginnen met iets ongezelligs, de kleding industrie. De kleding industrie is een van de meest vervuilende industrieën. De productie van kleding is heel vervuilend, maar ook hoe massaal er kleding gekocht wordt en dat kleding gezien wordt als wegwerp artikel. Omdat ik er altijd een beetje moedeloos van wordt om die deprimerende feiten te lezen, wil ik daar niet te uitgebreid op ingaan. Ik kijk liever naar de manier hoe we het om kunnen buigen in iets positiefs! En het positieve is dat we hier als consument een enorm verschil kunnen maken!

Wil je er toch meer lezen? Dat doe je hier.

Waarom kiezen voor handgemaakte baby- en kinderkleding?

Hierboven kom ik met het niet leuke bericht dat de kleding industrie heel vervuilend is. Jammer, want het is zo leuk om je kind zo leuk aan te kleden en er wordt zoveel schattige kleding aangeboden.

Maar het goede nieuws is, dat de oplossing zo simpel en misschien nog wel leuker is! Koop handgemaakte babykleding of handgemaakte kinderkleding! Deze baby- en kinderkleding wordt kleinschalig en met veel liefde geproduceerd.

Zo ook bij Suus, alle kleding wordt stuk voor stuk met veel liefde, aandacht en plezier gemaakt in ons kleinschalige atelier. Ook is elk item uniek, doordat de materialen gerecycled worden. Overhemden, truien, handdoeken en wollen dekens worden met veel plezier hergebruikt. Kijk bijvoorbeeld eens hier om te zien hoe overhemden er als leuke jurkjes uitzien!

Zo draagt jouw kindje niet bij aan de vervuilende kledingindustrie, een loopt of kruipt het toch rond in leuke kleding.

Nog meer voordelen van handgemaakte babykleding:

Door voor handgemaakte babykleding of kinderkleding te kiezen support je ook een kleine onderneming. Win, win dus.

Hoe ziet de onderneming van Suus eruit? Ik ben Sofie, het gezicht achter Suus. Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriend, Sietse en 2 dochters, Eefje (4 jaar) en Lotte (1 jaar) in het mooie oude centrum van Dordrecht. Naast mijn baan in de gehandicaptenzorg ben ik Suus begonnen. Ik zit met veel plezier, bijna elke vrijdag, achter de naaimachine. In mijn zoektocht naar duurzamer leven, is het recyclen van oud kleding tot nieuwe kleding, geboren.

Dus als je Suus support doe je niet alleen iets goeds voor de aarde, maar ook maak je mij heel gelukkig. Want dankzij jullie kan Suus bestaan!

Het gezicht achter Suus

Jouw kledingstuk een tweede leven?

Heb jij een overhemd, trui of ander kledingstuk liggen wat je niet meer draagt maar niet lukt om weg te gooien? Omdat je dat aanhad tijdens de eerste date, een mooi overhemd van je overleden vader of je vindt het stofje zo leuk. Dan kunnen wij in ons atelier hier een leuk kledingstuk van maken voor jouw dochter of zoon.

Hoe werkt het?

Alle kleding die in de webshop te koop is kunnen ook op bestelling gemaakt worden. Dus zie je een leuk model in de webshop, stuur ons dan geheel vrijblijvend een berichtje. Wij gaan met jou in overleg en kijken of het kledingstuk van jouw geschikt is om een tweede leven te geven als bijvoorbeeld jurkje of salopette.

Op deze manier heb je een super leuk, uniek, handgemaakt én duurzaam kledingstuk voor jouw kindje.

Industrieel of handgemaakt?

Dus twijfel niet langer en koop voortaan, in plaats van bij een grote winkelketen, leuke handgemaakte en duurzame kinderkleding. Dan draagt jouw kindje ook iets unieks wat met liefde en plezier gemaakt is. Wil je het nog persoonlijker, kijk dan in je kledingkast of je daar nog iets leuks hangt wat je niet meer draagt en stuur ons een berichtje, dan gaan we graag voor je aan de slag!

Sofie Kaptein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00