Blog

Unieke babykleding

Hoe leuk is het als jouw kindje in unieke kleding rondloopt of kruipt? Écht iets origineels, één uniek exemplaar! Bij Suus kan dat, wij maken échte unieke babykleding! Wil je weten hoe en waarom, lees dan deze blog!

Hier zie je een voorbeeld van de unieke baby- en kinderkleding!

Waarom is de babykleding van Suus uniek?

Bij Suus maken we elk kledingstuk met de hand en van gerecyclede materialen. De materialen die we hergebruiken zijn preloved kledingstukken. Zo is de kleding op de bovenstaande foto allemaal gemaakt van overhemden. Een overhemd heeft maar een beperkte hoeveelheid stof. Dus veelal kunnen we hier maar één kleding stuk uit maken.

Hoe gaat dit in zijn werk? We zoeken een mooi overhemd uit. Dan kijken we of het kledingstuk wat we willen maken uit dit overhemd kan. Zo kunnen kleine jurkjes uit kleine overhemden en voor grotere maten hebben we een groter overhemd nodig. We passen en meten hoe we zoveel mogelijk leuke details uit het overhemd terug kunnen laten komen in bijvoorbeeld het jurkje. Dan knippen we het uit. Daarna beginnen we aan het leukste onderdeel, vind ik: het in elkaar zetten!

Doordat we één overhemd hebben per kledingstuk, gebruiken we volop onze creativiteit. We proberen altijd zo efficiënt mogelijk de patronen uit te knippen zodat we de reststof ook nog gebruikt kan worden voor een rokje, of bijvoorbeeld een voering . We hebben wel bepaalde modellen, jurkjes, tuinbroekjes, rokjes en salopettes die we steeds terug laten komen, maar elke keer weer in een ander stofje. Én dit maakt dat elk kledingstuk uniek is! Kruipt jouw baby’tje straks ook rond in deze unieke babykleding?

Persoonlijke en unieke babykleding?

Doordat we een kleinschalig bedrijf zijn en met veel liefde en aandacht al deze uniek kledingstukken maken kunnen we het nog een stukje persoonlijker maken!

Hoe we dat doen? Doordat jij ook zelf je oude overhemd of ander leuk kledingstuk in mag leveren. Heb jij nog dat leuke jurkje, van je eerste date hangen, een mooi overhemd van de overleden vader of gewoon een leuke trui, die je niet meer draagt maar toch niet lukt om weg te gooien? Hoe leuk is het als straks jouw baby of kindje daar in rondloopt!? Je kunt ons altijd, geheel vrijblijvend, een berichtje sturen. Dan kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn!

Stuur dit berichtje dan naar: info@suushandmade.nl

Ook duurzaam?

Jazeker! Zoals je hier boven kan lezen is Suus ook duurzaam! Wij zijn heel transparant over onze duurzaamheid, dit omdat bij ons te zien is van welk product het gerecycled is. Zo is het altijd te herleiden naar het oorspronkelijke product en kan je zien dat er minimaal beroep wordt gedaan op nieuwe grondstoffen.

Ook proberen we zoveel mogelijk met natuurlijke producten te werken, zoals katoen, linnen en wol. Zodat de kinderkleding ook bij het wassen duurzaam is. Want zoals je misschien al gehoord hebt komt er bij het wassen van onder andere polyester kleding microplastic vrij. Daar lees je hier meer over.

Het voorjaar!

Alhoewel het deze week nog ver weg lijkt, voelde ik vorige week het voorjaar al wel! Heerlijk meer naar buiten en genieten van de zon! De dagen dat het nog net te fris is om zonder jas naar buiten te gaan, maar met jas net te warm, komen er weer aan! Dan is zo’n lekkere bodywarmer ideaal! Zit jou maat er niet tussen? Stuur dan gerust een berichtje, want ook deze worden op maat gemaakt!

En dan de zomer! Ik kan niet wachten, weer heerlijk met je blote voeten in het gras, op een mooi picknickkleed, samen met je kinderen die om je heen spelen en kruipen. Misschien wel in de leuke unieke babykleding van Suus!

Kijken jullie er ook al zo naar uit?

Sofie Kaptein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00