Blog

Je kind wel of niet op social media?

Wat ben ik blij met de mooie foto’s van de kindjes die ik mag gebruiken voor mijn website en social media! Zelf vind ik het namelijk een dilemma. Je kind wel of niet op social media? Vanaf de geboorte van mijn kinderen ben ik al heel stellig. Ik wil mijn kind niet op social media. Maar langzaam aan begin ik hier over te twijfelen. Waar doe ik goed aan?

Mijn kinderen niet op social media.

Waarom ik mijn kinderen niet op social media en de website zet? De belangrijkste reden is, dat ze dan niet meer anoniem zijn. Daarnaast heb ik nog 3 belangrijke redenen:

  • Wie kijken er mee op mijn social media?
  • Willen mijn kinderen dit wel?
  • Wat kan er gebeuren er met de foto’s?

Wie kijkt mee op je account? Dat weet je nooit. Bij een privé account kun je dit nog afschermen maar bij een openbaar account niet. Je kan altijd zien wie je volgers zijn en volgers die je niet vertrouwt kan je verwijderen.

Of mijn kinderen op social media willen, dat weet ik niet. Ze zijn 5 en 2 jaar. Mijns inziens een leeftijd dat ze hierin zelf nog niet kunnen beslissen. Als ze ouder zijn kan ik dit met ze bespreken. Maar vanaf welke leeftijd kunnen ze hierin overzien wat social media is en beslissen of ze dit wel of niet willen?

Wat gebeurt er met de foto’s als ze online staan? Men kan gemakkelijk een foto “jatten” en kunnen de foto’s ooit nog van het internet af?

Onherkenbaar in beeld? Ik zet mijn kinderen soms wel onherkenbaar op social media.

Je kind wel op social media!

Misschien ben ik wel te wantrouwend? Je ziet zoveel kinderen op social media. Ben ik hierin dan te ouderwets of te star? Wat je afweging ook is in je kind wel of niet op social media, het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn en aan een aantal dingen te denken als je foto’s post.

  • Let op dat je kind niet te bloot gekleed is, vooral in de zomer
  • Denk ook aan je kind als je een foto post. Vindt hij/zij het over een aantal jaar nog steeds leuk om deze foto terug te zijn om het internet.
  • En deel niet te veel informatie over je kind.
Je kind wel op sociale media.

Soms is het ook gewoon verschrikkelijk leuk om die leuke foto te delen van je knappe kind. Dat wil je toch aan de hele wereld laten zien! Dat merk ik ook steeds meer bij mijzelf. Dat het mij zo leuk lijkt om ook van mijn eigen kinderen die mooie foto’s te kunnen delen.

Wil je meer over dit onderwerp lezen. Hier vond ik nog een interessante blog.

Persoonlijk dilemma v/s mijn bedrijf.

Op mijn website, Instagram en Facebook zijn er wel foto’s van kinderen te vinden. Ik vind het mooi om te zien dat elke ouder hier zelf een afweging in maakt. Voor sommige ouders is, je kind wel of niet op social media, helemaal geen dilemma en vinden ze het vooral heel leuk om met hun kindje mee te werken aan een fotoshoot. Het voordeel is dat het een stuk anoniemer is, want heel veel mensen weten niet wie dit kindje is.

In november komt er weer een fotoshoot aan. Lijkt het jou leuk om mooie foto’s van jouw kindje te hebben. In de kleding van Suus, geschoten door een professionele fotograaf, Daniëlle Vliegenthart? Heeft jouw kindje tussen maat 62 en 116, stuur dan geheel vrijblijvend een berichtje naar info@suushandmade.nl. Misschien doen mijn eigen kinderen dit keer ook mee.

Wil jij je kindje niet op social media, maar wel in die leuke kleertjes rond zien lopen, kijk dan even in de webshop of kom langs tijdens open atelier. De dagen dat we open zijn kan je zien op Instagram.

Sofie Kaptein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00