Blog

Pure kinderkleding

Pure kinderkleding staat voor pure en natuurlijke materialen. Voor kleding dat lekker zit, waar kinderen heerlijk in kunnen spelen en de wereld in kunnen ontdekken. In deze blog leg ik je uit wat pure kleding is en waarom de kleding van Suus puur is.

Natuurlijke materialen

Met natuurlijke materialen worden materialen bedoeld die in de natuur terug te vinden zijn. Waarbij voor de productie geen chemische processen nodig zijn om het product tot stand te brengen.

Natuurlijke materialen die bij Suus worden gebruikt voor de pure kinderkleding zijn:

  • Katoen
  • Linnen
  • Wol

Katoen komt voort uit de katoenplant. Linnen wordt gemaakt van vlas en wol komt van het schaap. Drie materialen die soepel vallen, lekker zitten en een natuurlijke oorsprong hebben.

Vrij spelen

Bij de ontwerpen van de pure kinderkleding van Suus wordt er altijd rekening gehouden met dat kinderen er vrij in moeten kunnen bewegen. De kleding moet niet strak zitten, zodat het kind onbeperkt kan kruipen, lopen, klimmen en de wereld kan ontdekken.

Foto: Johanna Tabea

Pure oorsprong

Bij pure kinderkleding hoort ook een pure oorsprong. Dus dat het op een eerlijke en duurzame manier is vervaardigd. Dat er mooie materialen worden hergebruikt, zoals bij Suus, of dat bijvoorbeeld de katoen biologisch geteeld is. En de arbeidsomstandigheden van de mensen die de kleding produceren goed zijn. Hier schreef ik al eerder een blog over.

Puur zit hem ook in dat iets met aandacht en liefde gemaakt wordt. Bij Suus wordt elk kledingstuk gemaakt vanuit een pre-loved kleding stuk. Hierdoor is elk item uniek, wordt er bij elk kledingstuk gekeken hoe de leuke details van het origineel weer terug kunnen komen in het nieuwe jurkje of broekje. Hierdoor wordt elk kledingstuk met veel zorg, liefde en plezier gemaakt.

Foto: Johanna Tabea

Pure kinderkleding voor jouw kindje?!

Wil jij dat jouw kindje de wereld gaat ontdekken in deze unieke pure kinderkleding? Kijk dan even in de webshop, of kom langs in het Atelier in Dordrecht.

Wil je zelf iets maken voor jouw kindje van de pre-loved kledingstuk. Kijk dan eens hier, want bij Suus geven we ook workshops, zodat je zelf een mooi en puur kledingstuk voor jou kindje kan leren maken.

Sofie Kaptein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00