Blog

Unieke, handgemaakte babykleding.

Ben jij opzoek naar unieke, handgemaakte babykleding? Bij Suus maken we in ons kleinschalige atelier, duurzame, handgemaakte babykleding met een bijzonder verhaal.

Een bijzonder verhaal?

Ja elk kledingstuk heeft bij Suus een bijzonder verhaal. Alle babykleding wordt in ons atelier handgemaakt van gerecyclede materialen. Zo wordt een overhemd een salopette of een jurkje, een handdoek wordt een slab en een wollendeken wordt een bodywarmer. Aan elk product besteden wij veel liefde en aandacht. Het is soms best even puzzelen, hoe we zoveel mogelijk leuke details uit het oude kledingstuk mee kunnen nemen in het nieuwe kledingstuk. Maar dit zorgt voor de leukste eindresultaat en voor hele unieke, handgemaakte babykleding.

Waarom maken wij handgemaakte babykleding van gerecyclede materialen?

Er is zoveel mooie kleding die, nadat iemand er op uitgekeken is, nog prima door kan voor een tweede leven. Overhemden met mooie printjes, broeken in mooie kleuren, maar waar bijvoorbeeld een klein gaatje in zit en dus niet meer wordt gedragen. Zonde wat ons betreft, die willen wij graag redden van de afvalberg! Want dan hebben we winst aan twee kanten. Zo worden er geen nieuwe stoffen geproduceerd de handgemaakte babykleding die wij maken. Én deze “oude” kledingstukken belanden niet op de afvalberg.

De kledingindustrie is namelijk een van de meeste vervuilende industrieën, daar schreef ik eerder al een blog over.

Dit schattige meisje heeft handgemaakte babykleding aan.

Het atelier van Suus.

Naast dat je moeder aarde een beetje beter maakt bij het kopen van duurzame kleding, support je ook een kleine ondernemer die haar droom aan het verwezenlijken is.

Wie is die ondernemer dan? Ik ben Sofie, het gezicht achter Suus. Samen met mijn vriend, Sietse en mijn twee lieve dochters, Eefje (5) en Lotte (2) wonen we in het leuke oude centrum van Dordrecht. In september 2023 heb ik mijn baan in loondienst opgezegd om mij helemaal te focussen op mijn droom. Mijn eigen duurzame atelier en webshop vol met duurzame, handgemaakte baby- en kinderkleding.

In mijn zoektocht naar een duurzamer leven en met als hobby naaien is het atelier van SUUS geboren. Zie hier de resultaten van deze uit de hand gelopen hobby.

Wil je meer lezen over mijn eigen zoektocht naar een duurzamer leven?

Het gezicht achter de handgemaakt babykleding.

Shoppen?!

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk als jouw baby’tje rondkruipt in de handgemaakte babykleding van Suus? Kijk dan eens in de webshop of kom langs op ons fysieke verkooppunt op Hof 4 in Dordrecht.

We zijn vrijdag van 10u-16u open en zaterdag van 12u-17u. In schoolvakanties kunnen deze tijden afwijken, kijk op ons Instagram voor de actuele openingstijden.

Heb je iets leuks gezien in de webshop, maar wil je het even in onze fysieke winkel komen bekijken. We zijn ook op afspraak open.

Sofie Kaptein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Item added to cart.
0 items -  0,00